За зелените градски лагери

Зелени градски лагери


Децата идват сутрин на определеното при записване място и час. С автобуси се извозват до местата в крайградската зона за отдих като(Побити камъни, Царска вода, Ковшак чешма, Аксаковска панорама, с.Доброглед и др).

В тези райони опитни педагози, алпинисти, ориентировачи, планински водачи и млади доброволци ги занимават с различни туристически умения и сръчности: да работят с карта и компас, да могат да преминават през препятствия посредством въжен мост, да се спускат по "тролей",да правят възли, да се движат по маркирана туристическа пътека, да правят бивак, да построяват палатка, да дават първа долекарска помощ на пострадало другарче, запознават се с различни дървесни видове и билки.

Посредством различни щафетни игри укрепват физически. Всеки лагерен ден започва с вдигане на националното знаме и пеене Химна на Република България, поставяне на задачите и тяхното изпълнение. Чрез игри децата се обучават на различни туристически умения и сръчности. В лагера участват деца от различни училища, с различна възраст от предучилищна до 14 годишна възраст, с различни физически умения. Стремим се всяко дете да се изяви в игрите, които организираме.