Екипът на Зелени Градски Лагери е съставен от професионалисти !

от Жечка Карова
Жечка Карова
Секретар на Туристическо дружество "Родни балкани"


Ръководители на лагерите са опитните педагози - Людмила Стоилова
, Виолина Миланова
, Петър Петров, Камелия Мирчева
, Гергана Падежка
, Надежда Йорданова
. Като ръководители са включени специалисти от различните клубове на дружеството, туристически организатори, спелеолози, алпинисти, ориентировачи и медицински лица. Като помощници на ръководителите са включени млади доброволци от клубовете към "Родни балкани".


Това е моята мисия

от кака Ками
кака Ками
водач от зелени градски лагери

Като на шега - едва 15 годишна започнах работата с деца. Дните минаваха, но разликата между мен и лагерниците не беше голяма. За мен това беше вълнуващо приключение. Децата бяха сравнително малка група. Там имах възможността от първа ръка да се сблъскам с призванието учител. Лято след лято от доброволец в Зелени градски лагери се оказах главен ръководител на групи. И така до ден днешен.

А мечтата да стана учител се засилваше все повече и повече. През тези години е имало много веселие, много приятелства, много игри. С какви ли не предизвикателства не сме се сблъсквали? Различни деца с различни виждания за живота, родители, знаещи и незнаещи какво искат, хиляди детски усмивки и по-малко сълзи. В гората заедно с децата и аз порастнах и израстнах. Виждайки ги в необичайна ситуация, усещах от какво имат нужда, с какво мога да съм им полезна и усъвършенствахме с екипа визията на лятното приключение "Зелен градски лагер". Винаги съм се опитвала за две седмици да покажа на децата модел за работа в екип. Да им покажа и едно различно от училището място - как може да се учи чрез игри.

За мен "Зелени градски лагери" са моят живот. Напускала съм работа само, за да бъда в гората с децата. Само там се чувствам свободна. Честно казано, не си представям живота си без тях. Аз приемам, че това е моята мисия.